Alans Krig

Emmanuel Guibert: Alans Krig

336 sider · 390 kr · ISBN 978-87-92246-60-8
Indbundet · er udkommet.

Køb bogen


I 1994 mødte tegneserieskaberen Emmanuel Guibert
(f. 1964) tilfældigt Alan Ingram Cope, en veteran fra Anden Verdenskrig. De blev gode venner, og Cope fortalte Guibert om sin tid som soldat. Det er der kommet denne roste biografiske tegneserie ud af, som giver et personligt blik på anden verdenskrig.

Alans Krig er bla. blevet kåret til Contra Costa Times Best Graphic Novel of the Year , Graphic Novel Reporter Best Graphic Novel of the Year, Harrisburg Patriot-News Best Graphic Novel of the Year, NPR Best Book of the Year, Oregonian Best Graphic Novel of the Year og Publisher’s Weekly Comics Week Best Comic of the Year.★ ★ ★ ★ ★ ★ “Det er et pragtfuldt, originalt værk, der forståeligt nok har vundet et hav af priser.” og “Det er et stille, eftertænksomt liv, Alan Cope lever. Men han fortæller om det med en Herman Bang’sk detaljerigdom og indsigt. Hans fortælling formidlet gennem Emmanuel Guiberts enestående grafiske arbejde, hvor hver rude er et kunstværk, gør dette til et pletskud om det lille individ i den store krig.”
Jyllands-Posten

★ ★ ★ ★ ★ ★ “Alans Krig er en helt vidunderlig bog. Så er det sagt.… Denne fortælling kan kun anbefales. Den er ikke farvestrålende, der er ingen interplanetære monstre og hastigheden i fortællingen er ikke høj – men til gengæld er det en vedkommende, troværdig historie, man ikke lige glemmer.”
Geek Culture

★ ★ ★ ★ ★ “Alans krig er et fængslende portræt af en mand, der er i færd med at træde i karakter og finde ud af, hvad der er vigtigt for ham.… Sådanne gennemgribende erkendelsesmæssige øjeblikke i Alan Copes liv afleveres med betydelig vægt af Emmanuel Guibert, netop fordi de ikke antager karakter af pludselige åbenbaringer, men snarere er indlejret i al den dagligdags trummerum som stadier på livets vej.
Guibert underbygger denne rejse mesterligt via sine akvarelillustrationer, der fuldstændig gnidningsløst balancerer det økonomiske med det overdådige … intet mindre end noget af det ypperligste og mest betagende tegneseriekunst nogensinde.…
Der er tydeligvis kælet for den danske udgave, og Alans krig er simpelthen en smuk bog, hvor indhold og indpakning får lov at stå fuldt mål med hinanden.
Man må ikke snyde sig selv for denne læseoplevelse, der hører til blandt de mest bevægende og hjertevarme personportrætter nogensinde formidlet i tegneserieform.”
Nummer 9

★ ★ ★ ★ ★ “[Guiberts og Copes] konsekvente fravalg af alt sensationelt inviterer vores egen forestillingsevne indenfor og gør det til et bevægende og taktfuldt værk i graphic novels stærke tradition for det biografiske. Velfortjent belønnet med en halv snes amerikanske publikationers pris for årets bedste tegnede roman.”
Politiken

“Værket har indbragt [Guibert] flere prestigiøse priser, og man forstår hvorfor. Det er en fornem afdækning af en ung soldats krig og senere livsforløb, fortalt på en både saglig og dokumentarisk facon, der først som sidst har et stærkt personligt præg.…
Det er formidabel historiefortælling og tegneseriekunst på højt plan.”
– Weekendavisen

“Ikke alene et usædvanligt stykke historieskrivning, der med udgangspunkt i ét menneskes oplevelser formidler en sandt klingende og nærværende skildring af Anden Verdenskrig. Det er også en enestående bog om den menneskelige erindring og de fortællinger, hvormed vi skaber vores identitet.…
det er i Guiberts virtuost realiserede billedside, at såvel fortællingens konstruerede natur som dens grundlæggende følelse af autenticitet forløses. Den er udført i sepiatonede tuschlaveringer, der med deres douce nuancer og slørlette gennemsigtighed smukt signalerer, at vi her har med en overlevering at gøre.”
Information

“Samarbejdet mellem Emmanuel Guibert og Alan Ingram Cope har ført til et bevægende, overvældende og varmt mesterværk i tre dele, hvor tegninger og tekst er i perfekt syntese.…
Copes helt igennem almindelige liv under (almindeligt) ualmindelige omstændigheder, hans varme og sympatiske stemme, og hans sans for de gode detaljer, ledsaget af Guiberts tegninger og kunstneriske overskud, gør ALANS KRIG til et helt igennem anbefalelsesværdigt mesterværk inden for grafiske erindringer. Den danske udgave fra Aben Maler lægger sig tilmed helt i front, hvad angår udstyr, farver og oversættelse sammenlignet med den engelske og franske udgave.”
LitteraturNu


Share