Horen H kaster handsken

Horen H kaster handskenKatrin de Vries og Anke Feuchtenberger:
Horen H kaster handsken

112 sider · 240 kr · ISBN 978-87-92246-59-2
Paperback · er udkommet

Køb bogen


Horen H kaster handsken er det første værk på dansk af makkerparret Katrin de Vries og Anke Feuchtenberger – og er en smuk og sælsom fortælling om denne unavngivne ‘hores’ færd gennem verden, om mennesker, magt og køn.

Anke Feuchtenberger er en af de mest indflydelsesrige tegneseriekunstnere i dag. Med sin billedkunstneriske tilgang til tegneseriebilledet og -fortællingen har hun i løbet af de sidste små tyve år udvidet tegneseriens udtryksregister betydeligt og anvist nye veje i iscenesættelsen af det underbevidste, det kropslige og det symbolske i tegneserieform.
Hun har adskillige bøger bag sig, heraf en lille håndfuld i samarbejde med forfatteren Katrin de Vries (f. 1959). Feuchtenberger (f. 1963) er professor i illustration på Hochschule für Angewandte Wissenschaften i Hamburg, og ud over tegneserier laver hun også malerier, plakater, tryk, kostumer, dukker, tegnefilm, mm.★ ★ ★ ★ ★Horen H kaster handsken er en fantasmagorisk fortælling om den gådefulde kvinde, Horen H, der møder Den store moderne mand, føder hans barn og begiver sig på ensom vandring i en verden af brudte løfter, talende virginiahjorte og tomme balsale. Og så er det en af de bedste tegneserier, jeg har læst.…
Horen H kaster handsken er et lavmælt mesterværk og Anke Feuchtenberger en af nyere tegneseries fornemste billedfortællere. I en trøstesløs udforskning af kroppen, sindets og omgivelsernes dunkle huler og mørke farvande udsættes menneskets dyder og drifter for en centrifugering, der gør det velkendte fremmed og det uhyggelige hjemligt.”
Nummer 9

★ ★ ★ ★ ★ “[Anke Feuchtenberger er] en gennembrudsskikkelse for den lille bølge af deciderede billedkunstnere, som i de senere år har genopdaget og inddraget tegneserien som udtryksform.…
Med høj sensibilitet prøver Feuchtenberger at åbne for det ubevidste, give uartikulerede længsler udtryk i kollision mellem begreber og overførsel mellem sanser, synæstesi som netop i lyrikken. Den drømmelignende søgen fascinerer og provokerer mig. Som serieforløb opnår det pointer, som et enkeltstående billedkunstværk næppe kunne rumme.”
– Politiken

“Man kunne fristes til at citere Frank Underwood (Kevin Spacey i en absolut glansrolle) fra tv-serien ”House of Cards”: Alt handler om sex, undtagen sex, det handler om magt. Så enkelt forholder tingene sig dog hverken i virkeligheden eller i Horen H kaster handsken, om end det er tæt på.
Anke Feuchtenbergers smukke og stemningsmættede tegninger og Katrin de Vries’ allegoriske fortællestil efterlader rigeligt med plads til andre tolkninger og tilgange. Horen H kaster handsken er et smukt eksempel på, hvordan originalitet kan kaste nyt lys på gammelkendte temaer.”
Graphicnovellix


Anke Feuchtenbergers hjemmeside.

Share