Mellem dyrene

Jim Woodring: Mellem dyrene

Jim Woodring: Mellem dyrene

104 sider · 160 kr · ISBN 978-87-92246-38-7
Indbundet · er udkommet

Køb bogen


Mellem dyrene er en ordløs, smuk og fascinerende fabel med Jim Woodrings faste hovedperson Frank. I denne saga sætter en tilfældig grov handling gang i en række af begivenheder, som kaster Frank rundt blandt sære eksistenser i hans lille verden – og uden for den. En drømmende odyssé.
★ ★ ★ ★ ★ “Mandens lumsk rystende univers og udførelse er blændende originale.”
Politiken

★ ★ ★ ★ ★ “… forfriskende at se en tegneserieskaber som Jim Woodring, der bevidst prøver at bruge de traditionelle virkemidler såsom funny animal-stregen til at lave noget nyt.… »Mellem dyrene« er endnu et eventyr, hvor han benytter kattefiguren Frank til at fortælle en sært besættende – og ordløs – historie.”
Berlingske

★ ★ ★ ★ ★ “Så tak tegneserieguderne for, at de har givet os en unik stemme som Jim Woodring. Selvom – eller måske netop fordi – denne stemme formidler sine historier igennem billeder alene, sætter den sig fast i læserens bevidsthed som en velgørende parasit.”
Nummer 9

★ ★ ★ ★ ★ ★ “Kombinationen af tegneseriefigurer med surrealistiske landskaber i en meget høj detaljegrad er bare noget helt specielt. Jeg får både associationer til middelalderlige træsnit – nogle af monstrene ville passe fint ind på gamle kort med ‘here be dragons’ skrevet over uudforskede områder – og til en hyggelig Disney-fortælling; bare uden den disney’ske morale.”
Geek Culture

★ ★ ★ ★ “Man er i rigtig godt selskab med Jim Woodring; det er en mand, der kan og kender sine tegneserier, og Mellem dyrene er en af hans bedste. Historien er flot tegnet i en lidt naivistisk stil, der er et godt og naturligt flow over læsningen, og man savner slet ikke ordene. Her er surrealisme, humor og en imponerende idérigdom. En dejlig serie – så bare tag med på sejltur i snabelskoen!”
– Strip!

“Samtidig er Woodrings historier og visuelle universer så abstrakte, at helhedsindtrykket nærmer sig decideret kunst. De åbner op for fortolkninger og desuden giver de på visceral vis læseren en nærmest fysisk oplevelse af noget, der på en gang er ubehageligt, tabubelagt og på dan anden side er dybt fascinerende, som når børn prikker til en død solsort med en pind og maddiker vælter ud af dens bug. Nu kan denne metafor måske afskrække nogle fra at opsøge Mellem dyrene, men det er der absolut ingen grund til, for hans tegneserie er både tankevækkende, flot, frastødende og selv om den er hurtigt læst, så er det en som man vender tilbage til igen og igen.…
Slutteligt er den – som sin forgænger [Alkymisterne, red.] – tegneserie i sin reneste form – det handler ikke om at ”læse” tegneserien, men at opleve en række billeder, der får liv i deres relation til de billeder som kommer bag efter og som går forud. Alt dette gør at Mellem dyrene kun anbefales på det allervarmeste.”
Kulturkapellet


Jim Woodrings blog.


Jim Woodring: Alkymisterne
Læs også Alkymisterne.
Share