Post-it-monstre

John Kenn Mortensen: Post-it-monstre

John Kenn Mortensen: Post-it-monstre

80 sider · 130 kr · ISBN 978-87-92246-46-2
Indbundet · Er udkommet.

Udsolgt fra forlaget, men fortsættelsen fås endnu.


Om dagen arbejder John Kenn Mortensen som børne-tv-instruktør, og i fritiden skal hans små tvillinger passes. Men så, når mørket er faldet på, glemmer han alt om det børnevenlige, finder pen og post-it-blok frem, og hyggeligt uhyggelige monstre myldrer ud på blokken.
Her har vi samlet nogle af de bedste monstertegninger.

Vinder af Pingprisen 2012 for Bedste Debut.

★ ★ ★ ★ ★ “Jeg har nok set flere monstre allerede end de fleste kommer til resten af deres liv, men det til trods er jeg stadig ikke blevet et hak klogere på hvorfor nogle monstre ikke virker og andre gør. Endnu mindre ved jeg om hvorfor enkelte monstre formår at trykke på en særlig knap bagerst i min hjerne, som frembringer alle mulige halvt-glemte drømme og febervildelser, der strækker sig tilbage til mine tidligste leveår. Jeg kan bare konstatere, at forbløffende mange af Johns gør det.
Udformningen af de knap 80 monstre i bogen er så forskellige som de kan blive. Nogle er Barbapapa-lignende klumper i bløde kurver. Andre er krogede som gamle graner. Der er troldske skovvæsener, genfærd, triffidelignende gevækster og sågar en enlig Cthulhu. Allesammen er de foreviget på den gennemtrængende, karakteristiske gule baggrund og trykt på godt kvalitetspapir i den lille udgivers efterhånden så kendte hardbackformat.…
Den utroligt pertentlige, nærmest OCD-tangerende streg trækker en stor del af stemningen i tegningerne, og givet at de allesammen er tegnet med en tynd Penol-pen på en post-it som sjældent er større end min håndflade, kan jeg ikke andet end forundres (og irriteres ved min faglige misundelse) over de fuldkommen pletfri resultater.”
Geek Culture

“Mortensens tegninger er ret vidunderlige. Det gule post-it lærred forsvinder næsten i skraveringer, monstrene kommer til live med hver deres personlighed. Og åh, hvor er der mange monstre og mange typer: havmonstre, skovmonstre, bymonstre, spøgelsesmonstre, kontinentalmonstre, lodne monstre, tvillingemonstre, tentakelmonstre, fiskemonstre, usynlige monstre og et enkelt menneskemonster.… Det er et utroligt fint koncept. Mortensen formår virkeligt at variere sit udtryk, selvom grundelementerne er de samme. Monstrene er på samme tid nuttede som uhyggelige, og har ofte en lidt viktoriansk vibe – tentakler og tweed.”
LitteraturNu

“I hvert billede synes [der] at blive fortalt en historie, som var de gule sedler illustrationer til en historie man selv må tænke sig til.
Selv om Post-it monstre bare er en samling tegninger uden anden sammenhæng end deres størrelse og deres fællestematiske indhold, så er det en endog meget fint tegnet, lille bog, der måske især imponerer de modtagere, der selv engang har haft en pen i hånden, for formatet taget i betragtning, så er det utroligt hvor mange detaljer, skygger, skraveringer og strukturer der er blevet plads til.”
Kulturkapellet


John Kenn Mortensens hjemmeside.


Gravengrum-ungerne

Læs også Gravengrum-ungerne.

Share