Speedy Ortiz dør

Jaime Hernandez: Speedy Ortiz dør

Jaime Hernandez: Speedy Ortiz dør

288 sider · 190 kr · ISBN 978-87-92246-40-0
Er udkommet.

Køb bogen


Maggie og Hopey er et par charmerende og øretæveindbydende punktøser i LA-forstaden Hoppers. De leder efter et sted at bo, mens livet går med koncerter, drukture og narrestreger. Da Hopey tager på turné med sit band, bliver Maggie hjemme i LA og blandes ind i et opgør mellem rivaliserende bander af mexicansk-amerikanere.
Et opgør med dødelig udgang.

Vinder af Pingprisen 2012 for Bedste Internationale Tegneserie På Dansk.
Jaime Hernandez’ beretning om Maggie og Hopey har vundet adskillige Eisner og Harvey Awards i sit hjemland.


★ ★ ★ ★ ★ “Med “Speedy Ortiz” dør har Aben Maler samlet en amerikansk tegneserie-soap med samme tyngde i plottet, samme dybde i persontegningen og samme underholdningsværdi som de bedste af HBOs tv-serier.… I mine øjne er Jaime Hernandez noget nær den perfekte tegneserietegner. Hans stil er måske ikke så umiddelbart iøjnefaldende, men det opvejes mere end rigeligt af spændvidden af hans virkemidler.… Udgivelsen “Speedy Ortiz dør” er også tæt på at være den perfekte tegneserie. Når der er tale om et både fremragende og betydningsfuldt værk, og når den danske udgave er både fejlfri og prisbillig, så kommer vi vist ikke uden om topkarakteren.”
Nummer 9

★ ★ ★ ★ ★ “Jaime Hernandez har en suveræn streg, og de sort-hvide billeder er simpelt, men overlegent komponerede.
Fortællemæssigt er der en dirrende, pirrende energi hele vejen. For nye læsere vil det være svært at holde styr på de mange personer, der ændrer udseende undervejs og har adskillige kaldenavne.
Men det er sandelig umagen værd at hoppe på denne sorte punk-karavane. ”
Jyllands-Posten

★ ★ ★ ★ ★ “Jaime Hernandez’ værk har klassikerstatus. Godt, at vi nu har fået den på dansk.”
– Ekstra-Bladet

★ ★ ★ ★ ★ “Speedy Ortiz dør samler de bedste episoder fra en storslået, grafisk samtidsroman om USA i det sidste årti af det tyvende århundrede. Og fremstår som ikke så lidt af et mesterværk.” – Strip!

★ ★ ★ ★ “Sort-hvide seriestriber om nogle punkede latinotøsers forvirrede liv i en californisk provinsby for et kvart århundrede siden – hvad rager det et dansk tegneseriepublikum anno 2011?
Ikke så lidt. Sagen er, at Jaime Hernandez’ serie ’Locas’ (gale tøser) skræver over hele den vestlige tegneseries udvikling gennem et kvart århundrede med rødder endnu længere tilbage.”
Politiken

“Jaime Hernandez’ og hans brors værk står i dag som en milepæl i udviklingen af den grafiske roman, og deres klassikerstatus bliver kun bekræftet med denne flotte samleudgivelse af Aben maler.”
– Weekend-avisen

“Der er plads og tid til, at personerne udvikler sig og modnes, og det bevirker, at ikke alene Maggie og Hopey, men også deres store kreds af venner og bekendte fremstår som tredimensionelle mennesker snarere end som todimensionelle tegneseriefigurer.…
SPEEDY ORTIZ DØR er på alle måder en flot udgivelse. Det er et værk, som kan tåle at blive læst mange gange, og jeg er ikke i tvivl om, at Maggie, Hopey og alle de andre vil kravle ganske langsomt ind under huden på enhver, som giver sig i kast med Jaime Hernandez’ historier fra Hoppers.”
Litteraturnu

“One of the most talented artists our polyglot culture has produced.”
– The New York Times Book Review

“Jaime’s Maggie [is one] of the great characters in contemporary American fiction.”
– LA Weekly

“Not like it needs saying, but Jaime Hernandez is a goddamn genius.”
– Resonance

“Love and Rockets was not only a revolution in comics, it was a revolution in Latino letters. It was the first time that people were writing about the kind of Latinos that I grew up where being a Latino was a given… It was a dynamic part of the larger U.S. society, and not some static, nostalgic, sepia-print photo of itself.”
– Junot Diaz, The Brief Wondrous Life of Oscar Wao

“The Hernandez Brothers are uncanny. No other man in or out of the field understands women the way they do. (And they ain’t half bad storytellers either!) Love and Rockets is the one book I always recommend to my female friends who’ve never read a comic before.”
– Trina Robbins, A Century of Women Cartoonists


Jaime Hernandez: Maggies unge årJaime Hernandez: Har du set mig?Læs også:
Maggies unge år
og Har du set mig?

Share