Stig & Martha

Mårdøn Smet: Stig & MarthaMårdøn Smet: Stig & Martha

40 sider i overstørrelse · 195 kr · ISBN 978-87-92246-52-3
Indbundet · er udkommet

Køb bogen


20-års-jubilæumsudgivelse af Smets hovedværk i luksusudgave og overstørrelse (35 cm høj). Stig & Martha fortæller som en moderne Hieronymus Bosch om moral og meningen med livet i et univers af syndere og groteske væsner. En grafisk milepæl i nyere dansk tegneseriekunst.

Vinder af Pingprisen 2013 for Bedste Danske Tegneserie.


Interview på Nummer 9.

★ ★ ★ ★ ★ “Lokumshumor så englene synger. Jeg tror ikke, det bliver nødvendigt at lede ret meget længere efter spidskandidaten til prisen for årets danske tegneserieudgivelse. Mårdøn Smets “Stig & Martha”, der efter flere år i den forlagsmæssige rugemaskine nu er udkommet på Aben Maler, er ikke bare en titeludfordrer, den er sgu feltets Muhammed Ali … eller om ikke andet dets magre, barbrystede negerpige med boksehandsker.”
Nummer 9

★ ★ ★ ★ ★ “Kun få kender ved navn en af Danmarks mest elegante tegnere.… Som en anden Ungermann kan Smet alt med et fåtal af streger, men fabulerer sig helt ud over anstændighedens og aflæselighedens grænse, når han komprimerer skabelse og syndflod til amoralske myter med larmende lydord og tale- og tankebobler fulde af rebuslignende symbolrækker. Andetegneren Daan Jippes og musetegneren Floyd Gottfredson får baghjul af Smets plastiske herresving med pennen. Liebhaveri for serieaficionados.”
Politiken

★ ★ ★ ★ “Mårdøn Smets suveræne talent som tegner … Mårdøn Smet beskæftiger sig både med livets store spørgsmål og med fladpandede vittigheder. Ikke sjældent på én gang.…
Normalt er pantomimeserier også meget klare i deres beskrivelse af handlingen for at kompensere for fraværet af ord, men hos Mårdøn Smet skal læseren virkelig arbejde for at finde ud af, hvad der foregår. De fleste sider er et heftigt mylder.”
– Ekstrabladet

“En yderst veldesignet pragtudgave … minutiøst gennemarbejdede, visuelle fortællinger om vores verden, os mennesker og vores forhold til moral, religion og civilisationen. Det kan lyde tungt, men det er det som sådan ikke.… Smet kræver opmærksomhed, og den tålmodige læser bliver i den grad belønnet. Sine blot 40 sider til trods er der her tale om et stort værk.…
40 siders helt og aldeles original, dansk tegneseriekunst helt uden sidestykke.”
– Lektørudtalelse

Stig og Martha er en flot, legende, fabulerende bog, som alle der holder af dansk tegneseriekunst burde have stående. Formatet giver tegningerne den plads de skal have og både de sirlige farvestriber og de der er monokrome er utroligt flot trykt.”
Kulturkapellet

“In Smet’s hands, this classic formula becomes a vehicle for sacred reflection through profane humor.… Smet himself describes it as a kind of ‘waste product’, the art shed by his despair. It is grim, but very human, centering on irrepressible if always vain aspiration. Tense and beautiful.”
Matthias Wivel


Lazarus
Læs også: Lazarus


Share