Det du elsker

Louise Doughty: Det du elsker

Louise Doughty: Det du elsker

320 sider · 249 kr · ISBN 978-87-92246-44-8
Hæftet · Er udkommet · Køb bogen


”Jeg stirrer på fotoet. Jeg forsøger at aflæse hans blik, hver fold i hans ansigt, den lette panderynken. Jeg studerer fotografiet på samme måde, som en spion måske ville studere en modstanders ansigt i en rivaliserende organisation. Jeg er rolig, idet jeg afgiver dette løfte: Jeg vil finde ud af, hvad du elsker, og hvad end det er, vil jeg finde det, og så vil jeg tage det fra dig.”

To politibetjente banker på Lauras dør, og hendes liv ændres for altid. De fortæller hende, at hendes niårige datter Betty er blevet kørt over af en bil og dræbt. Da retfærdigheden er længe om at ske fyldest, beslutter Laura selv at finde frem til bilisten. Lauras sorg åbner også gamle sår, og hun tænker tilbage på den stormfulde affære med Bettys far David, deres ægteskab og hans efterfølgende affære med en anden kvinde. Da Laura bliver drevet til at tage hævn, opdager hun, hvor langt hun er parat til at gå i kærlighedens navn.

Det du elsker er en hjertegribende thriller, love story og bog om tab i ét.
Da bogen udkom på engelsk, blev den nomineret til The Costa Book Award og The Orange Prize.

Louise Doughty (f. 1963), engelsk forfatter og journalist.
Det du elsker er hendes første roman på dansk.


“En fantastisk smuk og læseværdig roman om kærlighed, tab og hævn.… Alle disse mange følelser: Kærlighed, tab, hævn er samlet i et fantastisk elegant plot og forfatteren, Louise Doughty, formår i den grad at jonglere i tid. Man kunne frygte, at noget så skrækkeligt som det at miste sit barn ville være beskrevet oversentimentalt, tenderende til det følelsespornografiske. Men det er slet ikke tilfældet, tværtimod. På en eller anden måde er romanen brutal følsom og rørende og bare rigtig godt skrevet. Kærlighedshistorien er skøn og medrivende og sorgen så intens, at jeg kun kan give mine bedste anbefalinger.”
Litteratursiden

“Louise Doughtys debutroman på dansk er en meget overbevisende psykologisk beskrivelse af, hvad der kan ske, når det værst tænkelige sker. Det er en roman, som bliver ved at rumstere i hovedet efter endt læsning.”
– Lektørudtalelse

“Gribende, fængslende, smukt komponeret og skrevet med stor følsomhed.”
– Hilary Mantel

“Fantastisk, forstyrrende, hjertegribende.”
– Daily Mirror

“Det du elsker er brutal, frygtløs og mesterligt fortalt, historien har en umådelig følelsesmæssig kraft, og på trods af dens dysterhed er det en sært smuk bog. I dette neglebidende ridt ind i hjertets mørkeste kroge har Doughty skabt et værk, der er så forfærdelig stærkt, at der burde medfølge en helbredsadvarsel.”
– Liz Jensen

“Gribende… Denne stramt komponerede, velskrevne roman skinner på grund af den intensitet, den giver til almindelige liv.” – Times Literary Supplement “Denne roman er en gribende udforskning af kærlighed, tab og hævn… Doughtys præcise, nøgterne stil og dygtigt konstruerede plot passer perfekt til studiet af en praktisk og pragmatisk kvinde, der kastes ud i dyb sorg. Plottet bevæger sig smidigt mellem fortid og nutid, mens vi læser om, hvad der er gået forud… Bogen er usentimental, skånselsløs og ikke til at lægge fra sig. Det er en historie, som er smukt skruet sammen og følelsesmæssigt rå, med en fuldkommen fantastisk og rørende udforskning af fortvivlelsens dybder.”
– Financial Times

“Det du elsker er en mesterligt konstrueret roman, på samme tid gribende og øm… Den følelsesmæssige kraft i Doughtys prosa river læseren med på Lauras rejse fra tab til hævn. Doughty tvinger os til at konfrontere mørket, der ligger under huden. Resultatet er en fantastisk og brutal roman, der bliver ved med at rumstere, længe efter sidste side er vendt.”
– The Observer

Share