Scott Pilgrim

Bryan Lee O'Malley: Scott Pilgrim kører stilen (Scott Pilgrim #1)

Bryan Lee O’Malley: Scott Pilgrim

176-256 sider · 80 kr/bind
Alle seks bind er udkommet.

Køb bind 1
Køb bind 2
Køb bind 3
Køb bind 4
Køb bind 5
Køb bind 6

Tag lige dele manga, grafisk roman, romantisk komedie og computerspils-referencer; ryst det hele godt, og så har du historien om Scott Pilgrim, bassist i bandet Sex-Bob-Omb, damernes ven og uforbederlig slacker. Han vil gerne være kæreste med den mystiske Ramona Flowers, men der er lige en lille ting, han skal gøre før han får lov.


Bryan Lee O'Malley: Scott Pilgrim mod verden (Scott Pilgrim #2)

“Scott pilgrim vil være både seriøs og sjov, både cool og kærlig, både sød og sej. Og det lykkes hele vejen igennem.”
★ ★ ★ ★ ★
Nummer 9

“En ungdomsklassiker in spe, der fortjener at finde et stort publikum også herhjemme.”
★ ★ ★ ★ ☆
– Strip!

“Bryan Lee O’Malley blander behændigt og med overraskende smidighed elementer fra tempofyldte manga-tegneserier med melankolske og dialogdrevne elementer fra den moderne, amerikanske grapBryan Lee O'Malley: Scott Pilgrim & den utrolige tristesse  (Scott Pilgrim #3)hic novel. Resultatet er en ny og spændende måde at lave mainstreamtegneserier på.”
– Lektørudtalelse

“Historien om Scott Pilgrim sprudler og lever især igennem de vellykkede, underspillede men rappe replikker, som spiller op og giver en rytme i historien, der gør den ualmindeligt underholdende. Stilen, som man f.eks. også finder i filmen Clerks af Kevin Smith, er lavet af det stof, som giver kultklassikere. Visuelt præsenterer Scott Pilgrim sig som en s/h manga-tegneserie, hvor personerne har genrens typiske karakteristika med f.eks. enorme glugger og ingen næsebor. Mangastilen inviterer helt sikkert et bredere publikum indenfor i Scotts virkelighed, men andre af genrens virkemidler bliver også udnyttet på bedste vis, når f.eks. følelser skal leves helt ud, eller som når Scott deler røvfuld ud, hvilket han gør i tjekket Tekkenstil uden tyngdelove. Det ser fedt ud – og det fungerer…. Scott Pilgrim er nyskabende, hot og kommet for at blive. Serien kører charmerende stilen hele vejen, og det gør ForlageBryan Lee O'Malley: Scott Pilgrim, Mellemakt (Scott Pilgrim #3,5)t Aben maler også, fordi de fremsynet og venligt bringer Scott sammen med folket. Prisen for at være med er på niveau med en biografbillet, og bind nuBryan Lee O'Malley: Scott Pilgrim tager sig sammen (Scott Pilgrim #4)mmer 2 er klar til at skabe glæde allerede i december 2009.”
Tegneseriesiden

“Scott Pilgrim bevæger sig fra Kevin Smith, via Douglas Adams ind i folkeeventyr-land for til sidst at havne i et godt gammeldags manga-style actionbrag. Det er – eller rettere: burde være – en fuldstændigt umuligt kombination, men resultatet er som at blande cola og knitre-tyggegummi i munden og vente på, at ens hoved skal eksplodere – det er frydefuldt underholdende, lidt faretruende og helt igennem pissesjovt. …
Kort sagt: få fat i Scott Pilgrim. Det er superb tegneseriekunst, der hverken bliver høj- eller fladpandet, men fortæller en historie og gør det intelligent og med stil.”
Den elektriske kaninBryan Lee O'Malley: Scott Pilgrim mod universet (Scott Pilgrim #5)

Scott Pilgrim kører stilen er et flot første bind i en ny og spændende serie, hvor vestlig ungdomskultur møder japansk mangastil og rører det hele sammen i bedste fusionskøkkenstil. Persongalleriet er velvoksent og skildringen af dem er imponerende og indlevende. Allerede efter få sider kommer man til at holde af Scott og hans omgangskreds, og man er oprigtig interesseret i at finde ud af, hvordan det skal gå dem.”
Geek CultureBryan Lee O'Malley: Scott Pilgrims stjernestund (Scott Pilgrim #6)

“At kalde fortællingen dynamisk er nærmest en underdrivelse, der spurtes med en unik kombination af manga- og elektronisk spilæstetik tilsat slag og spark, kvik dialog, superheltekræfter og momentvise hop ind i surreelle verdener. Det er overraskende, hvor godt disse meget umage elementer fungerer sammen, og hvor nem serien er at læse.”
★ ★ ★ ★ ☆
Nummer 9

“Det er meget underholdende læsning, fyldt med humor og action – en blanding, der fungerer – selvom den til tider er sær.”
Troldspejlet

Nummer 9’s rundbordssamtale om Scott Pilgrim.

“Scott Pilgrim er den bedste bog nogensinde. Den skildrer vores tid. Og den har kungfu, så ja: perfekt.”
– Joss Whedon

“En af de bedste ting der er sket for tegneseriemediet i dette årtusinde.”
– Aint’t It Cool News

“En fantastisk morsom, idiosynkratisk perle.”
– The Washington Post

“En alt-lit, rock ‘n’ roll grafisk roman med pragtfulde manga-inspirerede tegninger og et komisk mystisk plot.”
– Publishers Weekly


Bryan Lee O’Malleys hjemmeside.


Share