Tegn eller grin

17. maj 2010

Nu – og nok ikke meget mere end en uges tid endnu – ligger alle otte ottendedelsfinaler i Tegn eller dø-turneringen online. Fra næste weekend er det en bog.

Idéen bag er enkel. Som jeg skrev til de seksten deltagere engang i efteråret:

Kære alle
Jeg har et tegneserieprojekt, jeg gerne vil have jer med til. Det er en lille turnering bestående af tomandsdyster i forskellige discipliner.
Konceptet er enkelt: Du skal bare tegne dig selv i tvekamp med en kollega. Hvis du taber, ryger du ud af turneringen. Vinder du, går du videre til en ny modstander. Vi starter med ottendedelsfinaler, så de to af jer, der når finalen, kommer til at tegne fire dyster.
Det praktiske: Du og din modstander skiftes til at tegne, og efter et eller andet antal billeder har dysten formentlig fundet en naturlig vinder.

Hele bogen er således improviseret frem: Ingen vidste, hvem der ville vinde, da vi gik i gang. Ej heller hvor lang bogen ville blive. Det tog et halvt års tid at kæmpe os frem til finalen, og som redaktør/dommer har det været enormt sjovt at betragte kampene, som de udviklede sig. Når jeg satte dem i gang, havde jeTegn eller døg en vis forventning om, hvordan de ville forløbe – og konsekvent fandt tegnerne på noget andet (og sjovere).
Der er heldigvis også en fed kadence i bogen, for efterhånden som de medvirkende fik tegnet sig ind på idéen, blev kampene sjovere og mere outrerede, og det hele kulminerer i en vild finale.

Bogen udkommer 28. maj, men har snigpremiere på Komiks.dk, hvor tegnerne også dropper forbi og signerer.

Share