Så lad os snakkes ved igen om fem år

16. september 2010

Weekenden blev tilbragt i Helsinki til den 25. udgave af Helsingin Sarjakuvafestivaalit i selskab med en god håndfuld danske tegneseriefolk og horder af ditto fra Finland og resten af Europa. Der var diverse udstillinger rundt om i byen og et messetelt, hvor de fleste større finske forlag (og adskillige udenlandske) præsenterede deres bøger. Her fik jeg bekræftet, at den finske mainstream er noget nærmere avantgarden, end vi ser det i Danmark. Der var simpelthen spækket med vilde, mærkelige, kreative, fede tegneserier. Også læserne så anderledes ud end de danske: Der var næsten ingen samlere, men masser af Wallpaper-læsende designskole-stilikoner og sortklædte goths med metal i ansigtet. Vi var alle blegansigter, men i det mindste var der en god repræsentation af kvinder.

Finnerne har fattet, at vi kan opnå mere, hvis vi kender hinanden, så de havde inviteret et par repræsentanter for Dansk tegneserieråd og andre driftige europæere, og der blev ivrigt diskuteret planer for fremstød på tegneseriens vegne. Jeg tog derfra med hjernen fuld af idéer og overambitiøse femårsplaner!


Titler fra kollektivet Kuti Kuti. Aben maler i mellemgrunden

Giv mig en pony!

Share