Aben maler fylder 5 år

19. september 2010

I går søndag var det præcis fem år siden, at Aben maler udgav sin første bog, Edward Goreys Gravengrum-ungerne. Siden er kataloget vokset betydeligt, og på fredag lander titel nr 42, Scott Pilgrim tager sig sammen af Bryan Lee O’Malley, hos boghandlerne.

For at fejre fødselsdagen udloddes 5 forskellige af forlagets titler (efter eget valg) til 5 personer, der kan svare på 5 spørgsmål. Der bliver stillet et spørgsmål om dagen til og med fredag, hvor svarene skal sendes (til info@osv).

Og inden spørgsmålet kommer, vil jeg lige sige tak til alle, der læser denne blog, følger Abens tweets, er fans på Facebook, har købt nogle af bøgerne eller har sagt pæne ord. Selv tegneserieforlæggere, der kører en mere kommerciel linje end Aben malers, bliver ikke rige af det, så det er ikke mindst, når andre deler min begejstring for de her fremragende tegneserier, at virkelysten får et skud. Og en særlig stor tak til de tegnere (og forfattere), der for sølle håndører har leveret gode, gode, gode tegneserier til forlaget her.

I de forløbne år har Aben maler udgivet titler af Daniel Clowes, Tom Gauld & Simone Lia, Edward Gorey, James Kochalka, Anders Nilsen, Bryan Lee O’Malley, Ron Regé Jr., Chris Ware, Jim Woodring og i 676-serien: Vibe Bredahl, Rikke Bakman, G.R. Mantard, Mårdøn Smet, Signe Parkins, Peter Adolphsen, Ejler Nyhavn, Zven Balslev, Christoffer Zieler, Johan F. Krarup, Thomas Thorhauge, Cav Bøgelund, Gitte Skov, Anders Jørgen Mogensen, Simon Bukhave, Philip Ytournel, Allan Haverholm, Christian Skovgaard, Ida Kvetny, Mikkel Damsbo, Jens Blendstrup, Rikke Villadsen, Mikkel Sommer og Michael Rytz, samt nogle håndfulde bidragydere til From Wonderland with Love, Tegn eller dø og Sprit. Pyh!

Og så til dagens spørgsmål: Hvem har tegnet denne tegning? Er man helt på herrens mark, hjælper det måske at klikke lidt rundt på siden.

Share