Den seneste buket

22. januar 2011

Seneste nyt om Rikke Bakmans Glimt:
Nummer 9 bringer et virkelig informativt og interessant interview; Fyens Stiftstidende skriver, at “Rikke Bakmans illustrerede barndomsminder er en sansemættet oplevelse. Det kunne meget vel blive den mest interessante danske billedroman eller ‘graphic novel’ i år.” – og giver karakteren ★ ★ ★ ★ ★; Kulturkapellet siger: “Som erindringsbog er Glimt derfor særdeles vellykket, idet den ulig mange andre biografier og erindringsbøger, formår at skildre en forunderlig naiv verden – en pæredansk ferieoplevelse – med sådan indlevelse, at det er svært at blive andet end rørt over slutresultatet.”; og endelig står der følgende hos The Comics Journal: “Every now and then there appears a book that literally takes my breath away. This was the case with Glimt, by Danish artist Rikke Bakman.”

Det er virkelig overvældende med alle de pæne ord. Selv har jeg naturligvis vidst i over et år, at her var en fremragende tegneserie, men det er en lettelse at se, at der også er andre, der kan se kvaliteterne.

På torsdag debatteres Glimt i Smagsdommerne. Jeg glæder mig til at se deres reaktioner.

Share