Hjemme igen

1. februar 2011

Så er Angoulême-festivalen vel overstået. Læs reportagerne på Nummer 9 og The Comics Journal. Selv var jeg dernede bla. for at se, om der var kommet nye spændende ting, Aben maler skal udgive (og det kan ikke udelukkes, selv om det samlet set lod til at være et sløvt år), og for at forsøge at sælge nogle af Aben malers titler til udlandet. Det er endnu ikke til at sige, om det vil lykkes, men der var interesse fra flere forlag. Jeg krydser fingre.

I foråret sidste år udgav Aben maler Tegn eller dø, en tegnet, improviseret turnering mellem seksten danske tegnere, tyvstjålet (med tilladelse, forstås) fra det franske makkerpar Ruppert og Mulot, som for to år siden igangsatte en lignende turnering mellem (især) franske tegnere, der lagde arm. Men folk er travle, og deres projekt trak ud. Så meget at de faktisk først nu er blevet færdige. Hele den voldsomt veloplagte turnering ligger nu online, og der er medvirken af bla. Lewis Trondheim, Killoffer, Charles Berberian og Guy Delisle.
For at fejre den færdige turnering inviterede Ruppert og Mulot forleden på en bar i Angoulême tegnere og forlæggere til at lægge arm. Deres udsendte var på pletten og filmede Tom Devlin [med briller], fra det canadiske stjerneforlag Drawn & Quarterly, mod Tommi Musturi [med ryggen til], en af Finlands mest interessante tegnere/forlæggere.

Share