Dødsstrålen!

6. maj 2011

I 2004 udkom nr. 23 i Daniel Clowes comic book-serie Eightball, en enkeltstående historie ved navn The Death Ray. Men det var der naturligvis ikke en kat uden for tegneseriebutikkerne, der opdagede, for det var dengang, tegneserier stadig lugtede af tis og havde hæfteklammer i ryggen. Derfor genudkommer historien til efteråret i et fornuftigt format og med ordentlig pressemaskineri bag sig, for det er en af Clowes’ allerbedste historier, og den fortjener et stort publikum.
I den sammenhæng overvejer Aben maler meget kraftigt også at udgive Dødsstrålen. Men så er der overvejelser at gøre sig. Skal man samtrykke den sammen med forlag A, så den kan nå ud i september, samtidig med den nord-amerikanske udgave – eller skal man gå sammen med forlag B, der trykker en luksusudgave med stofryg, men gør det så sent, at den muligvis først kan komme til næste år og dermed både gå glip af julesalget og måske miste nogle kunder, der køber den amerikanske version?

Den oprindelige udgave havde den elegante sorte forside (hvor jeg dog lige har fjernet ordet Eightball), men den nye får den nederste, som også er en fed tegning, men som bogforside inderligt kedeligere. Vil Mr Clowes mon overhovedet give mig lov til at bruge den sorte?

Disse og mange flere spørgsmål vil forhåbentlig blive besvaret i en nærmere fremtid.

Share