Ind fra Havet

4. juli 2011

Mon ikke vi fremover vil se tilbage på 2011 og sige, det var året, hvor danske tegneserietegnere ved navn Rikke viste os alle sammen, hvor dét skab skal stå, dén ged skal barberes og dén grafiske roman tegnes? I januar udkom Rikke Bakmans Glimt, som mildest talt blev godt modtaget, og sidst i august udgiver Aben maler Rikke Villadsens Ind fra Havet, som jeg er lige så spændt på.
Rikke Villadsen har tidligere tegnet Skægmanden fra Varde og Skægmanden i Skærsilden efter manuskript af Jens Blendstrup (foruden klaret sig rigtig godt i turneringsbogen Tegn eller dø (den druknede sgu lidt i Komiks.dk-virvar – har du købt den? Den er altså virkelig sjov. Sagde forlagsdirektøren.)), men denne gang står hun helt selv for alle 104 sider. Og på den plads får læseren kastet en ladning poetiske passager, stor tragik, gakkede replikker og vilde tegninger i synet. Dette er en grafisk roman, der spiller med musklerne.
Jeg vil nødigt afsløre alt for meget af plottet, men her er et bittelille uddrag:
[Inden da kan jeg lige nå at opfordre til at besøge udstillingen Curiosity Killed the Cat på CMYK i Jægersborggade 51, Kbh N. Det er Rikke Villadsen og Simon Væth, der udstiller. Fra 7. juli.]

Share