Aben maler, det skønlitterære forlag

8. august 2011

Louise Doughty: Det du elskerOg så, uden vaseline på linsen: forsiden på Aben malers allerførste roman. Det du elsker af Louise Doughty er en love story, en thriller og en bog om tab i ét. Jeg skriver meget mere om den senere, men her kommer lige et centralt citat:
”Jeg stirrer på fotoet. Jeg forsøger at aflæse hans blik, hver fold i hans ansigt, den lette panderynken. Jeg studerer fotografiet på samme måde, som en spion måske ville studere en modstanders ansigt i en rivaliserende organisation. Jeg er rolig, idet jeg afgiver dette løfte: Jeg vil finde ud af, hvad du elsker, og hvad end det er, vil jeg finde det, og så vil jeg tage det fra dig.”

Yderligere en roman er planlagt til det tidlige forår: Francesca Segal: De uskyldige – en debutant.

Og hvorfor så romaner? Skal svaret koges helt ind, er det nok bare, at jeg virkelig holder af at oversætte, og i en roman kan man i den grad få lov at sovse sig helt ind i forfatterens sprog, på en måde som tegneserier ganske enkelt har for få ord til. Og så er det en pragtfuld fornemmelse at opdage uoversatte forfattere og få lov at præsentere dem for et dansk publikum.
Jeg håber, de bliver taget godt imod.

Share