Højst sandsynligt den mest ambitiøse og måske også bedste danske tegneserieudgivelse, vi får at se i år

6. september 2011

Rikke Villadsen: Ind fra HavetNummer 9 har været på pletten og anmeldt Rikke Villadsens Ind fra Havet. Den introduceres med dette indlægs overskrift og slutter:
“Fra det øjeblik, hvor erkendelsen slår ned som et lyn og den store kataklysme sætter ind, og frem til de sidste siders tyst elegiske efterspil, hører Ind fra havets virtuost orkestrerede finale til de smukkest forløste sekvenser, jeg endnu har set i nogen dansk tegneserie.
Ind fra Havet er en fortælling om arvelig belastning, om valget mellem at være sig sit ansvar bevidst eller kaste det over bord, og om livets opståen og livets afslutning. Intet mindre. Det er et af de sjældne værker, som formår at balancere det højstemte med det lavkomiske og det overspillede med det underfundige. En skæppeskøn skipperskrøne, der – forklædt som grafisk roman – maner til gentagende læsninger og eftertænksomhed.”

Men læs endelig hele anmeldelsen – den forklarer dygtigt, hvordan og hvorfor det er en god tegneserie, noget der alt for sjældent er plads til i anmeldelser.

Og ellers går jeg og glæder mig til efterårets udgivelser, som falder i rap: Louise Doughtys Det du elsker, Mads Ljungdahls De pyntede børn, Jaime Hernandez’ Speedy Ortiz dør og John Kenn Mortensens Post-it-monstre. Meget mere om dem senere.

Share