Reaktioner på Det du elsker

17. september 2011

Louise Doughty: Det du elskerDet du elsker udkom i går, og de første læserreaktioner er allerede løbet ind:

Anette Østers blog: “Det er en historie fyldt med minder, sorg, glæde, frustration, vrede og behovet for hævn.… Bogens styrke ligger bl.a. i sin troværdige beskrivelse af Laura i skildringen af hendes følelser, hendes fornægtelse og til tider sindssyge affærd. Den skildrer sorgens mange modsatrettede facetter. Det du elsker er en rigtig fin roman, der på fornem vis skildrer kærlighed, svigt og sorg, uden at blive sentimental og banal. Jeg må blankt erkende, at jeg kun kan tilslutte mig Hilary Mantel, der på bogens bagside citeres for at have sagt om bogen, at den er ‘gribende, fængslende, smukt komponeret og skrevet med stor følsomhed.'”

Den lille bogblog: “Bogen er lidt svær at kategorisere. På sin vis kan den godt kaldes et hverdagsdrama, og der er også en smule thriller over den, men det er først og fremmest en virkelig velskrevet roman.”

(Og der er også en tredje læser, der har anmeldt, men hun afslører liiige lovlig meget af plottet, så hende linker jeg ikke til. Nå ja, hun var heller ikke nær så begejstret.)

De to næste udgivelser, De pyntede børn og Speedy Ortiz dør er kommet fra trykkeriet, og den tredje, Post-it-monstre, netop sendt af sted, men mere om dem i den sig hastigt nærmende fremtid.

Share