På havet og i Los Angeles

18. oktober 2011

Rikke Villadsen: Ind fra HavetHov, forleden anmeldte Litteraturnu Rikke Villadsens Ind fra Havet, og vi skal da lige have et uddrag fra den stærkt begejstrede anmeldelse:
“For det, som gør Ind fra havet til så stærk og gennemført en læseoplevelse, er netop, at den sparker benene godt og grundigt væk under læserens forventning om logiske årsagsforbindelser og jævnt fremadskridende fortællespor. I Villadsens historie ligger vanviddet ikke bare og bobler under overfladen – det sprøjter op af havet og hiver alt med sig ned igen.…
Og så kan forfatteren også noget med ord. Sproget slår simpelthen gnister…
Ind fra havet er en smuk og sprudlende historie, som vinder på sine fantastisk udtryksfulde tegninger og sin sproglige legelyst. Det er en udgivelse, som fortjener et stort og bredt publikum.”

Jaime Hernandez: Speedy Ortiz dørDer er vist endnu ikke kommet nogen anmeldelser af Jaime Hernandez’ Speedy Ortiz dør, men hans seneste engelsksprogede udgivelse bliver rost til skyerne på internettet [klik IKKE på linkene, hvis du ikke allerede har læst bogen, da de er fulde af spoilere!]:
Tom Spurgeon, webredaktør The Comics Reporter: “This is incandescent work. At this point, Jaime Hernandez draws comics better than maybe anyone’s ever drawn comics.”
Frank Santoro, tegneserietegner: “Jaime Hernandez is my favorite cartoonist. I think he is the greatest cartoonist of all time.”
Adrian Tomine, tegneserietegner: “It goes without saying that “The Love Bunglers” completely knocked me out once I actually sat down and read it. Concise, moving, and incredibly bold, it’s like a cartooning master class in the span of fifty pages, and a tremendous reward to the long-term reader.”
Bob Temuka, tegneserieskribent: “I love these people in the stories more than any other characters in all of fiction.”
Sean T. Collins, tegneserieskribent: “It’s magic, pure magic, to do it this well.”
Dan Nadel, webredaktør The Comics Journal: “Every now and then, if I’m lucky, I might just bump into a stone cold masterpiece. The kind of art that makes you just want to shout and scream it is so good. So, in the interest of doing just that, let me say that this Jaime Hernandez’s “The Love Bunglers” ((Love and Rockets: New Stories no. 4) is such a work. I don’t even need to qualify it for myself (i.e. “what’s coming later; what’s come before; shouldn’t there be a cooling period?”) when I say: This is not just Jaime’s finest work, but one of the best (at this moment I’d rank it in my top five of all time) works ever created in the medium.”

Aben maler satser på at udgive denne (og andre) historie i 2013.

Share