Nyt i 2012: Asterios Polyp

14. februar 2012

Det er ganske vist først til efteråret, men lad os bare slippe katten ud af sækken: Aben maler udgiver Asterios Polyp af David Mazzucchelli.
Da den kom på engelsk for tre år siden, blev den dynget til med roser og i øvrigt jævnligt sammenlignet med et andet ambitiøst mesterværk, Jimmy Corrigan.

“A visual and even philosophical stunner.” – Kirkus

“One of the greatest comics of all time.” – Comic Book Resources

“We can all stop reading comics now, because David Mazzucchelli’s crafted the ultimate comic book statement. Just take everything on your reading pile right now and chuck it out. Asterios Polyp is the new standard bearer. Mazzucchelli has somehow managed to jam just about everything great about comics into 340 pages of humanity, soul-searching, graphic design, philosophy and humor.” – Newsarama

“This fan of the novel is an ever bigger fan of the magic that happens in comics, and only in comics, when text and art work together to create something wholly, wonderfully new. In books like Jimmy Corrigan — and the just released Asterios Polyp by David Mazzucchelli, it happens on every. Single. Page.” – Npr.org

Mazzucchelli [udtales: massuKELli] begyndte sin karriere som superheltetegner og tegnede blandt andet den mesterlige Batman År Et til Frank Millers manuskript, droppede så heltene med underbukser og udgav Rubber Blanket, et kortvarigt (tre numre) antologihæfte (hvor særligt historien ‘Big Man’ er værd at lede efter), hvorefter han sammen med Paul Karasik lavede en tegneserieversion af Paul Austers By af glas, som chokerende nok er bedre end originalen.

Meget mere om Asterios Polyp senere…

Share