Happiness is overrated

26. maj 2012

Jeg mener selv, at Aben maler udgiver nogle af verdens allerbedste tegneserietegnere, men hvis jeg til et middagsselskab bliver spurgt af borddamen, hvem jeg udgiver, har jeg vænnet mig til at sige: “Det er ikke nogle navne, du kender.” For tegneseriemediet er bare en niche, og de fleste mennesker kender ikke mediets bedste udøvere. Trist, men sandt.

Således også for et par uger siden, hvor jeg sad til bords med forfatteren Jennifer Egan (hvis Tæskeholdet banker på jeg har oversat og varmt kan anbefale): “You probably wouldn’t know them.” Men hun insisterede på at høre nogle navne, så jeg begyndte at remse op: “Chris Ware, Daniel Clowes…” Hvortil hun nærmest chokeret udbrød: “Oh my god, Chris Ware – he’s huge!”
Og så blev jeg helt varm indeni, for ja, han er ligesom en af tegneseriens allerstørste talenter, og det var da rart at høre, at det vidste Jennifer Egan godt.

Til efteråret kommer Chris Wares næste bog, Building Stories – eller bog… det er en æske med en hel bunke hæfter og bøger i. Har man læst hovedhistorien i sin serialiserede form i ACME Novelty Library, ved man, at Building Stories er endnu et mesterværk fra Wares hånd. Glæd jer! (Og så håber jeg da, at det er muligt for Aben maler at udgive en dansk udgave, selv om det umiddelbart virker som en herkulisk opgave.)

Hør i øvrigt et kort interview, hvor Chris Ware fortæller om sine tegneserier, og hvad der er vigtigt her i livet:

Share