Og så lugter bøger jo også bedre

1. august 2012

Ligesom alle andre forlæggere betragter jeg den digitale udvikling med en vis bæven. Nå ja, og nysgerrighed. Bogbranchen ser formentlig radikalt anderledes ud om fem år. Eller mindre?
Jeg har læst bøger på skærm, men foretrækker stadig papirbøger. Men vil jeg også gøre det, når skærmene bliver så gode, at de kan vise samme detaljeringsgrad som papir?

En af mine store glæder ved at være forlægger er at vælge det rette udstyr til en udgivelse: Format, papir, lakering, relieftryk, osv. Det går man selvsagt glip af med ebøger.
Tag nu Goliat af Tom Gauld. Den originale engelske udgave er en smuk lille sag, hvor indpakningen passer godt til indholdet. Jeg mente ikke, at den danske skulle afvige meget fra den, men eftersom det er en art genfortælling af bibelhistorien om David og Goliat, syntes jeg, at det var passende at skæve lidt til klassiske bibeludgaver. Så der kom farve på kanten af siderne og metalfolie på omslagets titel. Og lidt andre ting. Indeni har siderne en let brun nuance, som næppe opfattes bevidst af læseren, men det giver en blødere, mere behagelig oplevelse, der passer bedre til den gamle historie, end en stærk hvid baggrund havde gjort.

Goliat er virkelig blevet en bog, som i sin fysiske form er helt anderledes, end når man læser en pdf af den. Bogen udkommer næste fredag, d.10. august.

Share