Goliat tages pænt imod

15. august 2012

Bogblogger.dk har læst Tom Gaulds bog og er begejstret: “Goliat er en både fed og mismodig læseoplevelse, hvor der vendes op og ned på fjendebillederne. Tegningerne er ultra enkle og farverne holdt i sort/hvid og brun, men man savner ikke flere detaljer eller farver. Det enkle udtryk styrker den stramme historie.… Udover at være en anderledes læseoplevelse, så er Goliat en graphic novel, der helt basalt leverer god underholdning.”

Og begejstringen er endnu større på Nummer 9. Læs endelig hele anmeldelsen, men her er et par højdepunkter:
“Aben Maler melder sig endnu engang på banen som et af landets absolut bedste tegneserieforlag med udgivelsen af den danske udgave af Tom Gaulds poetiske og enkle tegneserie Goliat… Med en simpel streg holdt i opsigtsvækkende sort og hvid og en enkelt, lysebrun tone lader Gauld historien udfolde sig i et langsomt og roligt tempo, hvor tidens gang smukt illustreres af skiftende landskaber og gentagelser, der konstant ændres bare en anelse.… Hver streg er tydeligvis sat med sans for både helhed og udtryksfuld detalje. Det er fornemt udført.… Boghåndværket er i top i udgivelsen. Der bliver virkelig kræset for kvaliteten med nopret omslag, folietryk, præg og tykt, ubestrøget papir, der suppleres smukt af det enkle og smagfulde bogdesign.… Goliat er sådan en tegneserie, man slet ikke kan få nok af at holde i hånden, bladre i og vende tilbage til de forskellige sekvenser i.
Herfra skal der lyde stor ros til både Gauld og Aben Maler for en dansk tegneserieudgivelse i særklasse.”

Endelig skriver Ørestad avis: “At fortælle gamle fortærskede bibeltekster med den tyngde og den lune som Tom Gauld gør i Goliat, kræver en sjælden humor og en fantasi. Goliat fortjener at blive fremhævet som en af de bedste tegneserier for voksne udgivet i år, og er et garanteret julegavehit til de teologistuderende i omgangskredsen.”
– Og giver ★ ★ ★ ★ ★.

Share