Med fare for at gentage mig selv: Ros til Asterios Polyp

15. november 2012

★ ★ ★ ★ ★ “Kunstnerisk fuldendt… en kompleks og krævende historie, der bliver fortalt, og der er tidligere lavet forsøg i genren, der er druknet i akademiske forsøg. Derfor er det så meget desto mere imponerende, at man som læser deler og rives med af karakterernes følelser.”
– Berlingske

“Stil og plot er uadskillelige størrelser i Asterios Polyp.… Egentlig er historien ret ligetil. Det er måden, den fortælles på, der er vigtig og fantastisk.… En modernistisk tegneserie, hvor næsten alle stistiske konventioner tages i brug og brydes, mesterligt og altid med fortællemæssigt, aldrig “bare fordi han kan”. Men skal man sammenligne Asterios Polyp med noget, må det være med James Joyces Ulysses fra 1922. Ligesom Ulysses er Asterios Polyp en symbolmættet parafrase over Homers Odysseen fyldt med religiøse, mytologiske og naturvidenskabelige referencer, der går igen.…
Asterios Polyp er en tegneserie, man vil holde andre forsøg op imod, måske også om 10 og 20 år.”
– Kristeligt Dagblad

Share