Hovedværk

1. december 2012

David Mazzucchelli: Asterios PolypWeekendavisen har fået anmeldt Asterios Polyp og er svært begejstret: “Hovedværk. Den grafisk udfordrende tegneserie Asterios Polyp er en af årets bedste udgivelser. Få kommer i nærheden, hvad angår tyngde og stil.…
Hvad der umiddelbart slår én som læser, er, at man har læst bogens 344 sider, inden man får set sig om. Det går simpelthen så hurtigt. Men samtidig er man slet ikke færdig med bogen. For lige så letlæst og forrygende velfortalt, den er, lige så meget rumsterer den bagefter. Der er simpelthen så mange lag, detaljer, sidehistorier og grafiske eksperimenter, så man får lige så meget (nyt) med, når man genlæser den.… En ren fryd at dykke ned i, ikke mindst fordi bogen er så fabelagtigt tegnet.…
Det er intet mindre end fantastisk at se tegneseriemediet genoplivet med nye tricks og ideer – og udfordret ved at give gamle dyder nye klæder på. Man bliver grebet og underholdt, forundret og overrasket, mystificeret og provokeret af Asterios Polyp. Det er en af årets største danske tegneserieudgivelser for voksne, og selvom den er nyskabende, vild og radikal i sin form, så er den forbløffende letlæst og let at forstå. At den tilmed er mundret og fuldstændig lydefrit oversat til dansk, gør bare fornøjelsen endnu større.”

Share