Liebhaveri for serieaficionados

3. december 2012

Mårdøn Smet: Stig & MarthaPolitiken kastede i lørdags 5 hjerter efter Mårdøn Smets Stig & Martha, med ordene: “Kun få kender ved navn en af Danmarks mest elegante tegnere.… Som en anden Ungermann kan Smet alt med et fåtal af streger, men fabulerer sig helt ud over anstændighedens og aflæselighedens grænse, når han komprimerer skabelse og syndflod til amoralske myter med larmende lydord og tale- og tankebobler fulde af rebuslignende symbolrækker. Andetegneren Daan Jippes og musetegneren Floyd Gottfredson får baghjul af Smets plastiske herresving med pennen. Liebhaveri for serieaficionados.”

Det ser ikke helt dumt ud ved siden af de øvrige pressecitater:

“Jeg tror ikke, det bliver nødvendigt at lede ret meget længere efter spidskandidaten til prisen for årets danske tegneserieudgivelse.” – Nummer 9

“Mårdøn Smets suveræne talent som tegner.” – Ekstrabladet

“40 siders helt og aldeles original, dansk tegneseriekunst helt uden sidestykke.” – Lektør-udtalelse

“En flot, legende, fabulerende bog, som alle der holder af dansk tegneseriekunst burde have stående.” – Kulturkapellet

Share