Revolutionær rød kuglepen

8. februar 2013

Mikkel Ørsted Sauzet: AskeSom forlægger får man jævnligt tilsendt uopfordrede manuskripter/tegneserier/idéer fra folk, der gerne vil udgives. Det er faktisk overraskende lidt, jeg modtager, som jeg med det samme kan arkivere lodret på grund af manglende kvalitet. Det er dygtige mennesker, der henvender sig!
Oftest mangler dog liiige den sidste, ekstra, magiske kvalitet, som gør, at jeg bare udgive det. Det er også tit, at jeg får tilsendt gode bogprojekter, men med så ringe kommercielt potentiale, at selv en idealist som jeg må takke nej.

En sjælden gang imellem får jeg dog et flyvefærdigt projekt, som bare skriger på at blive udgivet. Sådan et var Aske af Mikkel Ørsted Sauzet, som udkommer 28. februar.
Denne grafiske roman er et gribende drama fra 1700-tallets Haiti, med slavehandel, voodoomagi og grusomme skæbner. Jeg fik sendt den 112 sider lange historie næsten fuldstændig, som den ser ud i den færdige bog. Den ligner intet andet, jeg har set: Et ordløst eventyr fortalt på en konkret historisk baggrund, op til den haitianske revolution, og alting tegnet frem direkte med kuglepen, uden forudgående blyantskitser. Voldsom, voldelig, intens.
Jeg synes, I skal glæde jer.

Bestil bogen her.

Share