Rosen vælter ned over Aske

7. april 2013

Man slipper blogtøjlerne en smule hen over påsken, og straks skyller en bølge af anmeldelser af Mikkel Ørsted Sauzets Aske ind. Det er pæne ord:

★ ★ ★ ★ ★ “Ved første øjekast ligner serien en telefonkrusedulle, der har vokset over sine bredder, men snart bliver man grebet af de tyste billeder, der rummer så meget grusomhed – og så meget blodrød farve, der synes at sile ned over siderne!”
– Berlingske

Mikkel Ørsted Sauzet: Aske★ ★ ★ ★ ★ “Sikke en debut: Et blodigt hævnepos på 112 sider, tegnet udelukkende med rød kuglepen og sort tusch til opstregning.…
Det er flot og foruroligende intenst fortalt, rødt i rødt, tætte, mættede albumsider, hvor skikkelser, landskaber, bygninger, kroppe og ansigter modelleres frem med lange, tålmodige, omhyggelige skraveringer med den røde kuglepen.
Et imponerende arbejde – og en stærk og sælsom effekt, helt i tråd med den afrikanske voodoo-magi, der gennemstrømmer billedværkets baggrund som en truende, tiltagende understrøm.
Det er flot.”
– Nordjyske

“Med den medrivende og brutale slavefortælling ”Aske” stempler Mikkel Ørsted Sauzet ind med talent, overskud og mod.…
Det er imponerende hvor godt debutanten forstår at bruge bevægelse og klipning til at skabe en medrivende læseoplevelse.…
En fremragende dansk tegneseriedebut. Et ungdomsværk der er rent i sin følelsesmæssige klangbund og idealistisk og skråsikkert i sit verdensbillede. Det er både en svaghed og en styrke, men mest det sidste. Mikkel Ørsted Sauzet stempler ind med talent, overskud og mod i overflod, og har med ”Aske” skabt en brutal og stærk tegneserie.”
– Nummer 9

“Siderne formeligt ånder dommedagsatmosfære og undergang. Aske synes næsten marineret i slaveblod, og det er ment på den allermest positive facon.
Mikkel Ørsted Sauzet har begået en god debuttegneserie, der føles sært fanget mellem ambitioner om både at være episk og intim, men som rammer 100 procent plet i sit grafiske udtryk og den blodrøde Bic-dogme.”
– Fyens Stifttidende

Share