Sæt dig godt til rette – jeg har noget at sige

3. juni 2015

Der er Copenhagen Comics i kommende weekend. I den nye bestyrelse har vi forsøgt efter bedste evne ikke at ødelægge konstruktionen – vi var rigtig glade for den festival, vi overtag fra den gamle bestyrelse – samtidig med, at vi har fundet på nogle nye ting. Her vil jeg give et overblik, og eftersom det foregår hos Aben maler, vil det være med dét særlige perspektiv. Der er masser af ting, jeg ikke når at komme ind på her. Nærlæs programmet – det er fyldt med guldkorn.

Det første, man mødes af på pladsen foran Øksnehallen, er en af udstillingerne. Dem har vi en håndfuld af. De er alle små og tager ikke lang tid at se, så sørg for at komme forbi dem alle: 20 danske yndlingstegneserier, Nobrow, Herr Seele, Tommi Musturi, Danske bladtegnere og et par til.

Og ellers er det jo de mange stande, der dominerer hallen. Der er flere end nogensinde – omkring 70 – og jeg er særligt begejstret over de mange udenlandske forlag, der har lagt vejen forbi: tyske Rotopolpress, britisk/polske Centrala, svenskerne Sanatorium/Placebo Press og Peow Studio og britiske Nobrow og SelfMadeHero, foruden flere andre.

Jeg glæder mig også til Copenhagen Zinefests stand. De har købt ind fra den frodige undergrund i ind- og udland, så her vil der være masser af ting, du aldrig har hørt om.

Vi får besøg af en trykker fra Holland, Sjoerd van Ree, i hvis stand folk kan lave deres egne tryk på en t-shirt eller mulepose (tag med hjemmefra eller køb på standen) – ved hjælp af et strygebræt. Tag hen og kig der.

Sørg også for at se Portrætrobotten, der med allernyeste teknologi fremstiller et portræt af dig, som du virkelig er. Den ligner en pasfotoautomat fra fremtiden, men er altså også avanceret.

Har du børn med? Læs børneprogrammet.

Lørdag kl. 12 har vi på Aben malers stand (næsten lige inden for døren, til højre) reception for Peter Kiellands nyeste bog, Hr. Gris. Bogen udkommer først til august, men til festivalen har vi lavet en såkaldt Svineudgave i et stærkt begrænset oplag. Til forskel fra den efterfølgende standardudgave er den farvet på siden af bogblokken (altså på kanten af siderne), og den har polstret omslag. Hvis jeg selv skal sige det, er den blevet svinagtigt lækker. Hele oplaget er nummereret og signeret.

Vi har en anden snigpremiere med, som også først udkommer til august: Elefantens hukommelse, en smuk fransk billedbog, der er den hidtil højeste bog på Aben maler/God og ond.

En af gæsterne på festivalen, Thomas Wellmann, er aktuel med udgivelsen Den magiske muse. Vi har trykt en læseprøve, som uddeles gratis lørdag og søndag – så længe lager haves.

Og så er stort set hele bagkataloget jo også med.

Endelig må I ikke glemme Forskningsfredag og Pingpriserne.

Følg festivalens udvikling, som den sker, på Twitter og Instagram: #cphcomics.

Share