Patience


Daniel Clowes: Patience

184 sider · 290 kr · ISBN 978-87-92246-74-5
Indbundet · er udkommet.


Patience er den første nye, originale grafiske roman fra Daniel Clowes i over et halvt årti og også hans hidtil største og mest ambitiøse bog i en karriere, der har givet ham adskillige Harvey-, Eisner- og Ignatz-priser, såvel som the PEN Literary Award for Graphic Literature og en Oscar-nominering for manuskriptet til filmudgaven af hans gennembrudshit Ghost World.

Patience blander science-fiction, romance og noir i en hæsblæsende cocktail. I denne 180 sider lange historie i fuld farve har Clowes tegnet nogle af sine mest overdådige og betagende sider og fortæller sin hidtil mest spændingsfyldte, overraskende og hjertegribende historie.

Aben malers udgivelse er en verdenspremiere.★ ★ ★ ★ ★ “En syret kærlighedshistorie fra fremtidsangstens tid.”
– Politiken

★ ★ ★ ★ “Stærk tegneserie … labyrintisk og følelsesladet.”
– Berlingske

Patience er på én gang en udfordrende og underholde tegneserie, som både rummer skamløs fortælleglæde og pessimistisk ironi. Realismen i stregen i kombination med de vilde farver – Patiences gule hår! – og de gennemkomponerede tegninger, skaber skiftevis kejtede udtryk og billeder, der står lysende klart. Både som fortælling og som tegneserieæstetik har Patience været tålmodigheden værd.”
Atlas

“En velsmurt røverhistorie med både hjerne og hjerte.
Vi snakker overlegent tegneseriehåndværk, fra de store, betagende helsider og pop art-farverne til det elegante manuskript. Clowes’ postmoderne betagelse af 50’er-tegneserier – fra romantik til noir – bløder igennem på hver side af den sindrigt konstruerede fortælling, hvor hovedpersonerne forfølger mål, som vi under dem at nå, og hvor rejsen er underholdende og uforudsigelig. Som samtidsskildrer har Clowes absolut slået større brød op før, men som entertainer har han sjældent været bedre.
Patience er ikke dyb, men den er lang og bred. Her er vid, vold og visdom i eksakt afmålte doser, og Jack og Patience er godt selskab fra første til sidste side.”
Nummer 9

Share