fredag 1. januar 2010
Glædelig 2010.
Her er lidt om Scott Pilgrim: Først en samtale på Comicsreporter om bogserien, og så nogle nyheder: Det lader til, at filmen får premiere til august. Beck laver den musik, Scotts band Sex Bob-Omb spiller, Metric laver musikken for The Clash at Demonhead, Broken Social Scene for Crash and the Boys - og Cornelius er også med i en central rolle. Nigel Godrich producerer. Alt i alt begynder det allerede at lugte af årets soundtrack.

(Og så i øvrigt tillykke til Michael, Astrid, Mathilde, Kit og Susanne, som alle vandt de to første bøger i Scott Pilgrim-serien. Tak til Fortællingen.dk, som arrangerede.)

fredag 23. april 2010
Skynd dig ned på Overgaden, Christianshavn! Til og med søndag er der kunstpublikationsmesse, og det indbefatter en fællesudstilling med Rikke Bakman, Signe Parkins og Rikke Villadsen såvel som en retrospektiv afskedsudstilling med Zven Balslevs forlag Smittekilde. Endelig kan du se bøger fra et væld af små kunstforlag. Der er markant bedre stemning her end ved trykkogeren Bogforum i efteråret!

(Hvad, jeg har ikke skrevet blogindlæg siden 1. januar?!)tirsdag 27. april 2010
Så er der lige over tre uger til Komiks.dk. Aben maler vil naturligvis være at finde der, og særligt glæder vi os til at få besøg af Daniel Clowes og Chris Ware. Meget mere herom senere.
I mellemtiden kan vi kigge på denne trailer:

torsdag 29. april 2010
I dette blogindlæg vil Verdens Hæsligste Maleri blive afsløret. Men først et smut til trykstart på Jimmy Corrigan lige uden for Budapest.
Her er den maskine, bogens materie (siderne inde i bogen) blev trykt på. Der er fem tårne til højre i billedet, hvilket betyder, at der kan kommes fem farver på ad gangen, fx CMYK (cyan, magenta, gul, sort) og en pantonefarve.Og så stod vi og sammenlignede farver med den amerikanske udgave af bogen. Selv om en bog er trykt med de samme filer, er det altid svært at ramme præcis de samme nuancer som noget trykt på en anden maskine og på andet papir. På billedet ser man trykkeark med seksten sider på for- og bagside. Senere bliver de foldet, syet og indbundet.De får brugt en hel papir på sådan et trykkeri.Og det ser sådan ud, når der er trykt på det.Her er trykkeriets hund. Hun går frit rundt, hvor det passer hende.Og her er tre af hendes hvalpe, som bor i et hundehus lige udenfor.Og så et sidste blik på trykkeriet, inden vi går en aftentur i Budapest, ned til Donau. På vejen kom jeg forbi et galleri/designbutik, hvor jeg så nedenstående maleri. Jeg turde ikke gå ind, men måtte simpelthen fotografere det udefra. Mine damer og herrer, Verdens Hæsligste Maleri.BLOGGEN FORTSÆTTES HER.
Blog-arkiv:
2009.
2008.
2007.
2006.
2005.